Dünyanın en iyi sebze yemeklerinde Türk lezzeti de listede!

admin

KURU FASULYE / TÜRKİYE

Beyaz fasulye ve zeytinyağı ile yapılan kuru fasulyede çoğunlukla soğan ve domates salçası kullanılır. Yemeğe tercihen sebze veya et de eklenebilir.

YEMİSTA / YUNANİSTAN

Özellikle yaz aylarında tüketilen bir dolma çeşidi olan Yemista yapımında hem renkli biber, hem de domates kullanılabilir. İsteğe göre pirinçli veya kıymalı pirinçli versiyonları mevcuttur.

FRITTO MISTO / İTALYA

Fritto Misto, karışık kızarmış deniz ürünlerini içerir. Panelenmiş mezgit fileto ve kalamar, deniz mahsullerinden börek, roka ve beyaz sriracha sos eşliğinde servis edilebilir.

PARMIGIANA / İTALYA

Kızartılmış ince patlıcan dilimlerinin peynir ve domates sosuyla kaplanarak fırında pişirilmesiyle hazırlanır.

TEMPE / JAVA – ENDONEZYA

Fasulyelerin Rhizopus oligosporus adlı özel bir mantar ile kontrollü fermantasyon yoluyla birbirlerine bağlanması ile üretilir.

FEIJOADA / BREZİLYA

Feijoada adı Portekizce’de ‘fasulye’ anlamına gelen feijão’dan türetilmiştir. Portekizce konuşulan dünyada çeşitler hazırlanırken, temel malzemeleri fasulye ve taze domuz eti veya sığır etidir.

JAPCHAE / GÜNEY KORE

Kore mutfağında tavada kızartılmış erişte ve sebzelerden elde edilen tatlı ve tuzlu bir yemektir.

RATATOUILLE / FRANSA

Ratatuy, geçmiş zamanlarda genellikle yoksul köylülerin yemeği sayılırken, sebze artıkları bir arada kaynatılır ve yenilirdi.

XX. yüzyılda (1930 yılında) Nice bölgesinde yaz mevsiminde taze sebzelerden hazırlanan yemek ünlendi. Orijinal tarif biber, domates, soğan ve sarımsak içerir.

Yorum yapın

vozol 12000 vozol vozol vozol vozol 20000 vozol 10000 vozol neon 10000 vozol 12000 timeisworth.com
casino casino siteleri