Dünyada bardak bardak içiliyor ama Türkiye’de değerini bilen yok

admin

Keçi sütü, lezzeti ve sağlık açısından sağladığı avantajlar sebebiyle dünyanın en popüler sütü konumunda. Fakat keçiler dünya süt talebinin sadece yüzde 2’sini verebiliyor.

Keçi sütü homojenleştirilmeye gerek duyulmadığı için daha ucuzdur. Vitaminler, mineraller ve besinler bakımından zengin olan mükemmel bir içecektir. Keçi sütü dünyada inek sütünden bile daha fazla tercih ediliyor.

SAĞLIKLI SİNDİRİM

Keçi sütü inek sütüne benzer yağ oranına sahiptir. Fakat keçi sütündeki yağ kürecikleri inek sütündekilerden daha küçük olduğu için sindirilmesi daha kolaydır. Keçi sütü midenizde lor haline gelir fakat bu lor inek sütünden yapılan lordan daha yumuşak bir kıvamdadır.

Keçi sütünde bulunan iki biyoaktif madde olarak bilinen yağ asitleri ve oligosakkaritler, antiinflamatuar etkiye sahip olabiliyor. Bu maddeler vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya ve genel olarak bağışıklık sistemi performansını artırmaya yardımcı oluyor.

Bununla beraber keçi sütü, inek sütünden fincan başına yaklaşık %12 daha az laktoz içeriyor ve yoğurda kültürlendiğinde daha da az laktoz elde ediliyor.

MİNERAL VE KALSİYUM DEPOSU

Keçi sütü, inek sütünde bulunan maddelerden daha biyolojik olarak daha yararlı olduğu bilinen kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri içinde bulunduruyor. Bu, vücudun bu mineralleri daha etkili bir şekilde emip kullanmasını sağlayarak genel olarak kemik sağlığını ve besin emilimini artırıyor.

Yorum yapın